Arşiv Eylül 2019

Sineklerin Zararları

Sineklerin Zararları Nelerdir ?

Bakırköy Sineklik Sistemleri ne kadar zararsız görünse de oldukça rahatsız edici olabilen haşere ve sineklere karşı kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında sayılarında ciddi artışlar görünebilen sinekler kimi durumlarda kişi hayatını bile riske atabilmektedir. Sivrisinek sokması ise sineklerin bilinen en büyük zararları arasında yer almaktadır.

 Sinek Sokması

 Hava sıcaklığı ile doğru orantılı olarak artış gösteren sinek sokmaları başlangıçta bir kızarıklık ile kendini göstermektedir. Bu kızarıklığı hafif bir kabartı ya da ciddi kaşıntılar izleyebilmektedir. Sinek sokması basit bir rahatsızlık olarak belirtilse de alerjik durumlarda hayati risklerin oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.

 Sinek ısırmasına karşı alerjisi bulunan bir kişi nefes darlığı ya da astım krizleri geçirebilmektedir. Bu iki durum sonucunda kişi ölümle sonuçlanabilecek hayati tehlikeye girmektedir.

 Sineklerden Bulaşan Tehlikeli Hastalıklar

 Sinekler kendi içerisinde taşıdığı virüsleri insanlar arasında taşıyabilme özelliğine sahiptir. Bu sebeple bir sinek ısırması sonucunda kana en tehlikeli virüsler bile aktarılabilmektedir. AIDS hastalığının sebebi olarak gösterilen HIV virüsü sineklerin bulaştırabileceği başlıca tehlikelerden biridir.

 Sinekler, hayvan olarak taşıdığı virüsleri de ısırdığı insana bulaştırırlar. Kişi bu ısırma sonucunda farklı çok sayıda hastalığa yakalanabilme riskine sahiptir. Sarı humma, fil hastalığı ve sıtma, sineklerin en sık bulaştırdığı hastalıklar arasında yer almaktadır. Özellikle bataklık çevresinden şehre gelen sinekler sebebi ile sıtma şeklinde yaygın hastalıklara rastlanmaktadır. Sinek ısırmaları ile taşınan hastalıklar bunlarla da sınırlı kalmamaktadır. Bu haşereler neredeyse her türlü parazitin evi olma özelliğine de sahiptir.

 Düzensiz Uyku Problemi

 Ortama giren sinek hastalıkların yuvası olması dışında özellikle sessiz anlarda oldukça gürültü çıkarmaktadır. Geceleri uyku sırasında kişinin üstünde dolanan ya da üzerine konan sinekler sebebi ile problem yaratmaktadır. Sineğin bulunduğu bir ortamda uyumak ise neredeyse imkansız bir hale gelmektedir.

 Özellikle bebekli aileler için sinekli bir bölgede yaşamak ise oldukça güç olmaktadır. Bebeğin bağışıklık sistemi henüz gelişmediği için sinekten hastalık kapma riski de oldukça yüksektir. Ayrıca sivrisinekler tarafından sokulan bebeklerde yüksek ateş gibi ciddi etkiler de gözlemlenmektedir. Bebeğin gece rahat uyku uyuması da etrafta dolaşan sinekler tarafından oldukça engellenmektedir.

Bakırköy Pencere Sinekliği

Bilindiği üzere yaz dönemi, insanların en çok bunaldığı şeylerin başında hava şartları gelmektedir. Ülkenin çeşitli yerlerinde rakamlar değişse de, değişmeyen şudur ki yaz mevsiminde önemli derecede sıcaklıklar insan hayatını olumsuz etkileyebilir. İnsanların bunun gibi durumlarda hava şartlarına karşı geliştirdikleri ilk çözüm pencereyi açmaktır. Pencerenin açılmasında ise bilimum haşerelerin eve girmesi gibi bir başka sorun ihtimali kuvvetlenmektedir.

 Bu haşereler insanları en çok rahatsız eden sineklerle bile kısıtlansa durum vahametini korumaktadır. Sineklerin eve girdiklerinde gerek insana fiziksel zararları gerekse sesleriyle oluşturdukları rahatsız edici halleri vardır. Bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken ilk şey açık pencere çözümünü sinekliklerle birleştirmektir.

 Sineklikler ve Sağladığı Faydalar

 Sineklik imalat sistemleri, kanatlı ve yüreyen böceklerin, haşerelerin insanların yaşam alanlarına tecavüzünü önleyen, çevreci, ekonomik ve bir o kadar pratik uygulamalardır. Sineklik dendiğinde her ne kadar ilk akla gelen pencereler olsa da, bu sistem kapılarda da kullanılabilecek bir sistemdir. Sineklik modelleri dekoratiftir ayrıca uzun ömürlüdür. Ayrıca bu sineklik sistemleri dışarıdan yaşam alanına gelen tozun % 40’ a varanını engeller. Yenilenen ürün yelpazeleri ile sineklik sistemleri, sürgülü yapısı ve kullanım kolaylığı ile evin vazgeçilmezleri arasında olacaktır.

 Yaz aylarında pencere ve kapıları kapatmak zorunda kalmak istemeyen her bireyin bir arayış içerisinde olduğu muhakkaktır. Bu sıcak aylarda kapı ve pencerelerin genellikle açık olduğu durumları dezavantaja dönüştürmeyen gerçek çözümler, sineklik sistemleridir. Sineklik sisteminin profesyonel bir el yardımıyla ev veya iş yerine kurulması kişiler için önemli bir avantajtır. Evde, iş yerlerinde ya da herhangi bir kapalı mekanda özellikle yaz aylarında sineklerden arınmanın temel yolu bu sistemlerden yararlanmaktır.

 Sineklik Çeşitleri

 İnsanların özellikle yaz aylarında yaşam kalitesini daha yukarıya çekecek olan sineklik sistemleri, kendi içerisinde bir çeşitliliğe de sahiptir. Sineklik çeşitleri arasında pileli sineklik, menteşeli sineklik ve kedi sineklikleri gibi çeşitler bulunmaktadır. Bu sineklik çeşitlerinden pileli sineklikler, pencere, teras ve cam balkonlarda uzun yıllar kullanılabilir. Menteşeli sineklikler, kapılarda ve pencerelerde kullanılan, ucuz, yıkanabilir ve istenildiği zaman çıkarılabilir özelliklere sahiptir.

Ataköy Sineklik

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber sivrisinek kabusu da başlamış oldu. Yaz mevsimini sineklerle boğuşarak geçirmek istemiyorsanız pencereler için uygun sineklik korumaları yaptırmanız gerekir. Firmamız ev ve ofisler için pencerelerin büyüklüğüne göre farklı avantajlar ve korumalar sunan sineklik modellerini üretmektedir.

 

İstanbul’da faaliyet gösteren firmamız sineklik yaptırmak isteyen müşteriler için evlerine kadar gelerek sineklik ölçüsü almaktadır. Ölçüye göre yapılan tüm sineklik modelleri de pencerelerde daha doğru bir koruma sağlamaktadır. Ataköy sineklik firmaları arasında yer alan firmamızda ev ya da yazlıklar için ölçülerine uygun farklı sineklikler bulunur. Bu sineklik çeşitlerinden bazıları şu şekildedir; pileli sineklikler, menteşeli sineklikler, cam sineklikler ve kedi sineklikleridir. Pencere ve kapılara göre eviniz için en ideal sineklik modelleri firmamız tarafından üretilmektedir.

 

 KORUMACI KEDİ SİNEKLİKLERİ

 

Hayvan sevenler için üretilen kedi sineklikleri normal sineklik modellerinden daha farklı bir yapıya sahiptir. Sivrisineklerden korunmak için tercih edilen sineklik modelleri kediler için doğru koruma unsurlarını içermez. Çünkü tülden yapılan sineklikler kedilerin tüle asılmasına ve ağırlık sebebiyle düşmesine neden olur. Kısacası kedi sinekliği olmadan sıradan sineklik çeşitleri sadece sineklerden korunmak için üretilmektedir.

 

Evinizde bir kedi besliyorsanız ve kedinizi açık pencerelere karşı korumak istiyorsanız kedi sinekliği kullanmanız gerekir. Kedi sinekliği alüminyum tel ile üretilmekte olup, hem kedileri hem de sivrisineklere karşı sizleri korur. Kedi sineklikleri diğer pileli sineklikler gibi katlanmaz, sabit kalır. Menfez tel yardımıyla yapılan kedi sineklikleri tüm evcil hayvanların korunması için yapılmaktadır.

 

 KEDİ SİNEKLİKLERİNDE FİYAT ARALIKLARI

 

Kedi sineklikleri sıradan sineklik çeşitlerine göre farklı materyaller ile üretilmektedir. Kedi sinekliği evdeki hayvanların dışarı çıkmasını engellemek ve kazaları önlemek için tasarlanır. Bu nedenle, kedi sinekliğinde koruma unsuru daha ön plana çıkmaktadır.

 

Kedi sinekliğinde farklı materyallerin kullanımı ve sinekliğin dayanıklı olması fiyatlara da yansımaktadır. Pencere için üretilen kedi sineklikleri 200 Türk Lirasından başlar. Kapılar için talep edilen kedi sineklikleri ise 300 Türk Lirası kadardır. Fiyatlarda kapı ve pencere ölçülerinin etkisi de fazladır. Net bir fiyat aralığı için ekibimizin ölçüleri doğru şekilde bilmesi çok önemlidir.

Sineklik Satın Alırken Dikkat !

Sineklik Yaptırırken Dikkat

Yaz ayları gelmeye başladığı andan itibaren sineklikler her ev için gerekli bir hal alıyor. Sadece yaz ayları için değil aynı zamanda normal zamanlarda da havalandırma için pencereler açıldığında sineklikler korunma açısından önemli oluyor.

 Sineklik çeşitleri kullanılan yere ve amaca göre farklı çeşitlere ayrılıyor. Sineklik yaptıracak kişiler öncelikle doğru sineklik türünü tercih etmelidir. Bu nedenle, mutlaka sineklik türü seçilirken ya da yaptırırken bir uzmandan yardım alınması gerekir. Sineklikler kapı ve pencere sinekliği olarak ikiye ayrılır. Siz hangi sineklik türünü tercih ediyorsanız o alanın ölçüsü alınmalıdır.

 Sineklikler mutlaka belirli ölçülere göre yapılmalı. Aksi halde kenar kısımları açık kalan sineklikler istenilen korumayı sağlayamaz. Tül kısmı dayanıklı malzemeden yaptırılan sineklikler kullanım ömrü açısından daha uzun vadeli olacaktır. Eğer, pencere ya da kapınız çok rüzgarlı ise dayanıklı olması açısından alüminyum materyalden oluşturulmuş sineklikler tercih edilmesi önerilir.

 SİNEKLİKLERDE TEMİZLİK

 Sineklikler kapı ya da pencere gibi alanlarda sineklerden ve diğer küçük böceklerden koruma sağlayan yapı malzemeleridir. Sineklikler her pencere veya kapıya göre ölçülü olarak özel şekilde yapılır. Sineklikler özellikle yaz mevsiminde kurtarıcı bir hal almaktadır. Yazlık evlerde daha çok tercih edilen sineklikler sağlam malzemeden yapıldığı sürece her mevsim rahatlıkla kullanılabilir.

 Sinekliklerde temizlik işlemi de oldukça kolaydır. Nemli bir bez ya da elektrik süpürgesi ile sineklik üzerinde bulunan kiri ve tozu anında temizleyebilirsiniz. Temizlik işlemi için sinekliği sökmek gerekmez. Nemli bir bez kolaylıkla temizlik yapmanıza yardımcı olur.

 SİNEKLİK KULLANIMININ FAYDALARI

 Sineklikler pek çok kişi tarafından genellikle yaz aylarında tercih edilir. Sökülüp takılabilen sineklikler kış aylarında dilerseniz pencerelerden çıkartılarak, yaz aylarında tekrar takılır.

 Adından da anlaşılabileceği gibi sineklikler yaz aylarında sivrisinek gibi insanı rahatsız eden haşerelerden korunmak için kullanılır. Bazı sineklik çeşitleriyle de hem sineklere karşı korunma hem de evdeki hayvanlarınızın dışarı çıkmasını engelleme avantajı sağlanır. Sineklik kullanımı sayesinde evinize temiz hava girişini sağlarken aynı zamanda da evinizi sineklerden uzak tutabilirsiniz. Pencere ya da kapılara uygulanabilen sineklik çeşitleri yaz aylarını daha rahat geçirmeniz için büyük fayda sağlar.