Sineklerin Zararları
Sineklerin Zararları Nelerdir ?
Bakırköy Sineklik Sistemleri ne kadar zararsız görünse de oldukça rahatsız edici olabilen haşere ve sineklere karşı kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında sayılarında ciddi artışlar görünebilen sinekler kimi durumlarda kişi hayatını bile riske atabilmektedir. Sivrisinek sokması ise sineklerin bilinen en büyük zararları arasında yer almaktadır.
Sinek Sokması
Hava sıcaklığı ile doğru orantılı olarak artış gösteren sinek sokmaları başlangıçta bir kızarıklık ile kendini göstermektedir. Bu kızarıklığı hafif bir kabartı ya da ciddi kaşıntılar izleyebilmektedir. Sinek sokması basit bir rahatsızlık olarak belirtilse de alerjik durumlarda hayati risklerin oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.
Sinek ısırmasına karşı alerjisi bulunan bir kişi nefes darlığı ya da astım krizleri geçirebilmektedir. Bu iki durum sonucunda kişi ölümle sonuçlanabilecek hayati tehlikeye girmektedir.
Sineklerden Bulaşan Tehlikeli Hastalıklar
Sinekler kendi içerisinde taşıdığı virüsleri insanlar arasında taşıyabilme özelliğine sahiptir. Bu sebeple bir sinek ısırması sonucunda kana en tehlikeli virüsler bile aktarılabilmektedir. AIDS hastalığının sebebi olarak gösterilen HIV virüsü sineklerin bulaştırabileceği başlıca tehlikelerden biridir.
Sinekler, hayvan olarak taşıdığı virüsleri de ısırdığı insana bulaştırırlar. Kişi bu ısırma sonucunda farklı çok sayıda hastalığa yakalanabilme riskine sahiptir. Sarı humma, fil hastalığı ve sıtma, sineklerin en sık bulaştırdığı hastalıklar arasında yer almaktadır. Özellikle bataklık çevresinden şehre gelen sinekler sebebi ile sıtma şeklinde yaygın hastalıklara rastlanmaktadır. Sinek ısırmaları ile taşınan hastalıklar bunlarla da sınırlı kalmamaktadır. Bu haşereler neredeyse her türlü parazitin evi olma özelliğine de sahiptir.
Düzensiz Uyku Problemi
Ortama giren sinek hastalıkların yuvası olması dışında özellikle sessiz anlarda oldukça gürültü çıkarmaktadır. Geceleri uyku sırasında kişinin üstünde dolanan ya da üzerine konan sinekler sebebi ile problem yaratmaktadır. Sineğin bulunduğu bir ortamda uyumak ise neredeyse imkansız bir hale gelmektedir.
Özellikle bebekli aileler için sinekli bir bölgede yaşamak ise oldukça güç olmaktadır. Bebeğin bağışıklık sistemi henüz gelişmediği için sinekten hastalık kapma riski de oldukça yüksektir. Ayrıca sivrisinekler tarafından sokulan bebeklerde yüksek ateş gibi ciddi etkiler de gözlemlenmektedir. Bebeğin gece rahat uyku uyuması da etrafta dolaşan sinekler tarafından oldukça engellenmektedir.